Medicinsk vetenskap har länge erkänt att återstående stillesittande efter ett ST Segment Elevation Myocardial Infarction (STEMI) (hjärtinfarkt) är en viktig riskfaktor för tidig död. Människor som engagerar sig i formella...
Om du är allergisk mot choklad, kan du troligen fortfarande äta vit choklad. Din reaktion på vit choklad beror emellertid på de faktiska orsakerna du är allergisk eller känslig för...
Tapioka är glutenfri. Eftersom det inte är ett korn (gluten förekommer endast i kornen vet, korn och råg) är tapiokat naturligt glutenfritt i sin rena form. Men inte alla märken...
Det har ofta föreslagits att äta soja kan störa sköldkörtelfunktionen, vilket möjligen orsakar hypotyroidism (låg sköldkörtelfunktion). Soja faller i en kategori av livsmedel som kallas goitrogens-livsmedel och kosttillskott som förhindrar...
Kan du äta frön när du följer en trädfri dietfri kost? Det är en vanlig fråga och lämnar många människor med mutterallergier undrar om de kan njuta av solros, vallmo,...
Råg är en av de tre glutenkornen. Det innehåller ett protein som kallas secalin, vilket är en form av gluten. Därför är alla livsmedel som innehåller råg som ingrediens absolut...
Ren quinoa är glutenfri, vilket gör den säker för personer med celiaki och icke-celiacglutenkänslighet. Det betyder dock inte att alla produkter som innehåller quinoa är glutenfria. Faktum är att vissa...
Orzo, en typ av pasta, är inte glutenfri. Orzo är gjord av vete semolina mjöl och vete innehåller gluten. Lyckligtvis blir det lättare att hitta glutenfri orzo på mataffärshyllor eller...